NIe znaleziono instalacji LK8000/XCSoar/XCtrack/PPGpS
Re: NIe znaleziono instalacji LK8000/XCSoar/XCtrack/PPGpS
Wersja "a" zainstalowała się i pracuje prawidłowo.
-
Działa. Udało sie zainstalować bez żadnego problemu wersję 0.15a
. Wykrywa prawidłowo lokalizację XcTrack i umieszcza we wlasciwym katalodu tym co pisalem powyżej. DZIĘKUJĘ CI BARDZO DOBRY CZŁOWIEKU
. Jak byś jeszcze mógł mnie wtajemniczyć co było przyczyną, że nie mogłem zainstalować wersji 0.15? Spytam kolegi który miał podobny problem z lokalizacją xctracka i dam znać. Jeszcze raz DZIĘKUJĘ!

- Ryszard Lewandowski
- Site Admin
- Kontakt:
Wersja 15 używa innej biblioteki do pobierania danych przez URL. Ta biblioteka powinna być natywną częścią systemu. Ale od kilku osób trafiły do mnie informacje, że pojawia się błąd - taki jak u was - i po analizie okazało się, że nie wszystkie instalację je posiadają. Skompilowałem kolejną wersję 15 z osadzoną biblioteką ale tu zadziałały cache na telefonach/tabletach, które uznawały, że to ten sam plik i go de facto nie pobierały. Dlatego dodałem literkę "a" - żeby wymusić powtórne pobranie fizyczne pliku i jak widać zadziałało.wojciechna pisze: ↑pn lip 19, 2021 3:09 pm Jak byś jeszcze mógł mnie wtajemniczyć co było przyczyną, że nie mogłem zainstalować wersji 0.15?
Ryszard Lewandowski
Pilot motolotniowy, samolotów ultralekkich.
Mechanik Poświadczenia Obsługi Statków Powietrznych - TM(PHG), TM(A).
SP-MIAU
Jazz, R912, Stratus-P17
SP-MIAU
Jazz, R912, Stratus-P17
-
Mega. Dzięki wielkie jeszcze raz
- Ryszard Lewandowski
- Site Admin
- Kontakt:
Panowie, trochę wyprzedzając temat - mamy już Androida 11 na wielu urządzeniach. Ta wersja OS wprowadza bardzo istotną zmianę. Katalogi dedykowane aplikacjom (czyli wszystko to co jest w np. /Android/data/ ) - są w tej wersji zablokowane do zapisu dla innych aplikacji niż aplikacja macierzysta. Inaczej mowiąc - aktualizator nie będzie mógł zapisać tam plików - i jest to ograniczenie samego systemu operacyjnego.
Docelowo zwiększy to bezpieczeństwo dzialania aplikacji ale w pierwszym momencie narobi sporo zamieszania. Jedyną możliwością jest zmiana działania aplikacji macierzystych (XCTrack) na jeden ze spososób:
- Zmiana katalogu przechowywania plików ze strefami/waypointami na katalog publiczny (poza katalogiem prywatnym) lub
- Sprawdzanie zawartości jakiegoś katalogu publicznego i kopiowanie jego zawartości (plików stref/WP) do katalogu prywatnego.
Ryszard Lewandowski
SP-MIAU
Jazz, R912, Stratus-P17
SP-MIAU
Jazz, R912, Stratus-P17